Göransson kung av Kanonloppet

Han gjorde det nästan omöjliga – två segrar under en STCC-helg inför 14 200 åskådare på Gelleråsen. Det har inte hänt sedan 2009 då Tommy Rustad svarade för en liknande bravad på norska Våler-banan. Göranssons två segrar innebär också att han nu har gått upp i ensam ledning före Jan ”Flash” Nilsson i STCC:s maratontabell över flest antal segrar – och dessutom, nu ligger han bara tolv poäng bakom Johan Stureson som innehar tredjeplatsen i mästerskapet just nu.

– Helt fantastiskt. Det är 37 segrar nu! Jag sa till Dick (Jönsson-Wigroth, teamchef för WestCoast Racing) i veckan att det inte vore dumt med en dubbelseger och han höll med så det var bara att leverera. Vilken comeback, jag måste tacka teamet som stött mig i min rehabilitering och jag är tillbaka till och med starkare än tidigare.

Resultatet i Karlskoga är ett mirakel med tanke på den krasch som Göransson var inblandad i på Jyllandsringen i säsongspremiären och som tvingade honom till två månaders rehabilitering.

– Under semestern har jag haft chans att träna upp det sista och bli mentalt starkare inför det här som var den riktiga comebacken. Teamet, vänner och sponsorer har gett otroligt mycket stöd och jag vill tacka alla, säger Göransson.

För de tre förare som kämpar om ledningen i mästerskapet blev det en händelserik helg. Rickard Rydell, Chevrolet Motorsport, blev femma och fyra – värste konkurrenten Fredrik Ekblom, Team Biogas.se, körde till sig en tredjeplats och en femteplats. Poängskillnaden dem emellan ökade med tre poäng till fem.

Norrmannen Tommy Rustad som låg trea före Kanonloppet halkade ned en placering. En fin andraplats i första heatet förbyttes mot nolla i det andra. Efter en sammanstötning tvingades norrmannen bryta och därmed halkade han ned ett snäpp bakom den nya trean i tabellen, Johan Stureson, IPS Motorsport.
Stureson kämpade länge om segern i det andra heatet men kunde till slut inte hålla emot mot den framstormande Göransson.

Det tidigare försprånget till tabelltoppen, som såg så ointagligt ut, ser efter helgens övningar nu nästan ut att vara inom räckhåll för Göransson. De kommande två tävlingarna bör bjuda på bra förutsättningar till fler toppresultat.

–Nu får vi fundera lite hemma på kammaren vad målet ska vara för resten av säsongen, just nu klättrar vi ganska snabbt. På Jyllandsringen kvalade vi tvåa och ledde överlägset innan olyckan så banan passar oss liksom Knutstorp. Vi får fortsätta mosa på helt enkelt, avslutar Göransson.