Göransson vill bli först till 36

– Jag kunde inte ha bättre förutsättningar, säger Richard Göransson som tog pole position inför lördagens första STCC-heat på Gelleråsen. Rivalen i kampen om att komma först till 36 STCC-segrar, Janne ”Flash” Nilsson, försämrade sina möjligheter genom att kvala in som elfte man i fältet. 

– Jag har ju kortast väg till mål, fortsätter Göransson. Jag ska bli först till 36 segrar.

Kampen mellan Richard Göransson och Janne ”Flash” Nilsson om vem som har flest antal segrar i STCC har pågått under ett par säsonger. Varje gång den ena har tagit ledningen så har den andre kommit tillbaka. Nu ser det ut som om Göransson står i tur att överta ledningen.

– Jag kom i alla fall först till femtio, säger veteranen ”Flash” som fyllde jämna år inför den här säsongen. Richard är en av Europas snabbaste förare och jag är förvånad över att jag själv hör till en av de snabbare förarna.

Även om Janne ”Flash” Nilssons chanser att ta en seger i första heatet är mindre än mikroskopiska finns ändå chansen om han kör upp sig till en bra startposition i det andra heatet.

– Det är mer än ett heat idag och Janne kan mycket väl komma igen i det andra, men först till 36, det är det jag som blir.