McRF visar framtidens modeller idag

McRF, Moped och Motorcykelbranschens Riksförbund, ställer ut med de senaste nyheterna från generalagenterna. Framtidens melodi är elmotorcyklar och missa inte chansen att titta närmare på Zero S och Zero DS!

McRF stöttar Pro Superbike i år och här kommer en liten presentation om vad de har att erbjuda i sin monter idag på Karlskoga Motorstadion:

Mellan tävlingarna på Karlskoga Motorstadion idag har ni möjligheten att hälsa på i McRF:s monter (utanför Pit Stop Café). Hela bredden av motorcyklar står uppradade, däribland BMW:s dräparcykel BMW S1000RR och inte minst framtidens cyklar, Zero S och Zero DS.

Zero S kostar 99000kr och är den gatbetonade versionen av elmotorcyklar. För att framföra den på vägarna krävs endast ett lättmc-kort och med en fulladdad cykel kommer man 95 kilometer innan man får stanna för att ladda om. På en timma laddar man upp 75 % av batteriet och vill man ladda fullt tar det fyra timmar. Perfekt för transporter mellan hem, skola och arbete med andra ord!

KTM:s Duke 125 är annars en het encylindrig fyrtaktare med 15 hästkrafter. Med en design som ska få fler 16-åringar att ta lättmc-kort. Återväxten är ett stort problem för dagens motorcykeltillverkare och KTM gör sitt bästa för att locka tillbaka tonåringarna på motorcyklar igen.

Har man endast tillgång till bilkörkort, kan man inhandla en trehjulig Piaggio MP3 Yourban. Med 278 kubik och lite drygt 22 hästrkrafter smiter man med lätthet förbi köerna på väg till jobbet. Priset är 89995kr.

Text: Rachid Rachid/Highsider.se
Bild: igelhammar.se/Rachid Rachid