Rudholm återtog ledningen

Robin Rudholm ledde första tävlingen på Karlskoga-banan från start till mål och tog över mästerskapsledningen från Johan Kristoffersson som körde i mål som fjärde man.
– Det var en bra tävling, bilen var super, precis som på kvalet. Jag tog i så mycket jag kunde i de första sex varven och kunde ta det lite lugnare efter det, säger Rudholm.
 

Daniel Haglöf säkrade sin andra andraplats för säsongen, tre sekunder bakom Rudholm över mållinjen. Bilteknik Motorsport-föraren tog sig förbi Linus Ohlsson, som startade tvåa, redan på det första varvet.

– Min plan var att ligga kloss på Robin i starten så Linus skulle få två ytterkurvor. Det fungerade, men vi var ihop lite då det inte finns utrymme för två bilar där. Men det känns jättebra med en andraplats, speciellt då jag inte kunnat äta fast föda förrän idag, säger Haglöf.

Ohlsson tappade ner till sjunde plats efter sammanstötningen och jagade sedan ikapp både Lars-Bertil Rantzow och Philip Forsman. Xlander Racing-föraren lyckades ta sig förbi de båda, men gjorde något varv senare ett misstag och tappade ner till sjunde plats igen.

Roar Lindland säkrade sin första pallplats för säsongen som trea efter att ha haft Kristoffersson precis bakom sig genom hela tävlingen.

– Det var så skönt, vi har varit så nära så många gånger innan i år. Allt fungerade bra, bilen var perfekt och jag kunde bara ladda. Johan var nära, men jag kunde dra ifrån ibland och det kändes rätt kontrollerat, säger Lindland.

Kristoffersson startade fyra men fick se sig omkörd av Lindland i starten.

– Vi startade fyra efter kvalet, vi fick reda på att vi hade problem med bränslepumpen igår. Jag försökte backa av bakom Lindland för att sätta en bra varvtid till andra tävlingen men kom hela tiden ikapp de framför mig. Vi ska försöka göra en bättre andra tävling, säger Kristoffersson.

Forsman körde i mål på femte plats framför Rantzow och Ohlsson. Mattias Stålknapp, Peter Jervemyr och Prins Carl Philip rundade av topp tio.

Oscar Palm, som inför tävlingen låg trea i mästerskapet, fick en tung och bröt tävlingen tidigt efter en sammanstötning på första varvet. Nollpoängaren innebär att Palm tappar ner till en delad fjärdeplats med Lindland.