Björk nära dubbel

Det höll på att bli dubbelseger för Thed Björk på hemmaplan. Han körde först in i mål i båda heaten, men efter att domarna ansåg att Thed knuffat Fredrik Ros i en omkörning så fick han påslag på tiden med 30 sekunder, vilket resulterade i en 14:e plats i andra heatet. 

–Publiken fick ju i alla fall lite underhållning, säger Thed som trots allt lyckades plocka bra med poäng och ökade därmed på sin ledning i Camaro Cup.

I det första heatet som avgjordes på förmiddagen ledde Thed Björk från start till mål, så något race var det egentligen aldrig frågan om. Det såg snarare ut som om Thed seglade på en räkmacka racet igenom. Tvåan Fredrik Ros kom aldrig riktigt ikapp för att ens kunna göra ett försök till omkörning. Men eftersom Ros hade snabbaste varvtiden så var det ombytta roller i heat nummer två som kördes på eftermiddagen. Fredrik Ros i pole och Thed Björk på andra startplats.Thed tryckte på rejält och stressade Ros och på sjätte varvet fick han sin chans och körde om. Han touchade Ros i bakänden och Ros tappade tre platser. En kort stund senare på samma varv åkte Ros ur tävlingen och orsakade också att fler bilar åkte ur. Av de totalt 32 startande kom endast 16 i mål.Efter prisutdelningen kallades Björk och Ros till sekretariatet för utredning. Det slutade med att Thed fick 30 sekunders påslag på sin segertid.

–Ja, vad ska man säga. Fredrik är erfaren och borde sett mig komma. Han försökte naturligtvis göra allt för att jag inte skulle köra om. Men det är så här det är i ett race, säger Björk, som tar sitt straff med jämnmod.

–Jag är nöjd trots allt. Rent underhållsmässigt och poängmässigt blev det en framgångsrik helg. Och bilen går dessutom fantastiskt bra. Jag har inte mycket att klaga på, säger han.

Mikael Eklund, den andre föraren i team RTech Ginza/Nya Åkeriet startade som nummer tio i första heatet och körde in som nummer sju, något han var mycket nöjd med. Tyvärr gick det inte lika bra på andra heatet då han körde ur redan på första varvet.