Rydell fortsätter jaga Ekblom

Chevrolet Motorsport Sweden-föraren  Rickard Rydell behåller sin andraplats totalt i STCC efter helgens tävlingar på Gelleråsen i Karlskoga. Rydell figurerade än en gång i toppstriden under fredagens kval, där han trots ett avstånd på bara 0.159 sekunder fram till Pole Position till slut fick nöja sig med en femteplats – en placering han också höll in i mål i helgens första race. 

– STCC är ett oerhört tufft och jämnt mästerskap, och även om jag inte var mer än 0.159 sekunder från Pole Position satte vår placering i kvalet tonen för resten av helgen. I det första racet handlade det mest om att ta bilen i mål och inte göra några misstag, säger Rydell.

I det avslutande loppet korsade Rydell mållinjen som fyra, och är nu fem poäng bakom mästerskapsledande Fredrik Ekblom när tre deltävlingar återstår under 2011.

– Vi visste att Gelleråsen inte skulle vara den bästa banan för oss, och vi tappade bara tre poäng på Fredrik i totalen. Det kunde ha varit betydligt värre.

Viktor Hallrup tog målflagg som 12:a i helgens första lopp och återfanns inledningsvis som sexa efter en kanonstart i Race 2, där Växjö-föraren dock föll tillbaka till en slutlig 15:e plats efter att ha tappat mark i samband med att han blivit påkörd.

– Vi gjorde ett bra kval, men STCC blir bara jämnare och jämnare och trots att jag bara var någon tiondel från åttondeplatsen fick jag starta på ruta 15 i det första loppet. Det är verkligen djuriskt tight just nu. Känslan var ändå oerhört positiv i det andra loppet, och jag kände att jag inte hade några större problem att hänga med i tempot. Det här lovar gott inför avslutningen av säsongen.