Chevrolet Sverige väljer STCC

 

I år gick Chevrolet Sverige in i STCC tillsammans med Chevrolet Motorsport Sweden. STCC-satsningen med Rickard Rydell i tabelltoppen har gett resultat både på banan och i marknadsföringen. Under sommaren påbörjades förhandlingar om en försäljning av STCC till en grupp konkurrenter. För tre veckor sedan fattade STCC AB:s ägare, Rickard Pålsson, det definitiva beslutet att driva STCC vidare med oförminskad styrka. Beskedet om att vidareutveckla STCC som en plattform för bilbranschen välkomnas av Jonas Ahnve, VD för Chevrolet Sverige.

– STCC erbjuder en enormt bra marknadsföringsplattform för oss och vi ställer oss helt bakom det beslut som nu har fattats – vi är övertygade om att STCC:s framtid ligger i en stark relation till bilbranschen och vi är glada över att vi nu får fortsatta möjligheter att satsa vidare under 2012.

Under året har Chevrolet skapat stora mediavärden, just nu är Chevrolet det tredje största teamet mätt i PR-värde bland alla team i mästerskapet, och det har gett positiva effekter i försäljningen av bilar.

– Vi har ökat vår försäljning markant jämfört med förra året, fortsätter Ahnve. Genom STCC:s satsning på standardbilstävlingar har vi kunnat bygga vidare på Chevrolets framgångsrika globala satsning på motorsport.

Under 2012 kommer STCC att köra sin final på Solvalla i Stockholm, ett led i den satsning på att ta sporten till publiken som tog sin början med STCC City Race som kördes för första gången i Göteborg 2008. I framtiden väntar fler spännande nyheter.

– Vi har tagit del av STCC:s planer för framtiden och vi ser mycket positivt på en fortsatt satsning för vårt vidkommande. Med nya arenor att synas på, som Solvalla i Stockholm, tror vi att STCC som plattform kommer att ge både oss och övriga aktörer inom sporten exponering mot nya målgrupper och det är väldigt viktigt.

Under hösten 2010 beslutade Chevrolet Sverige att gå med i STCC på allvar under 2011. Teamets försteförare, Rickard Rydell, ligger just nu tvåa i förarmästerskapet. Nästa tävling går på danska Jyllandsringen den 27-28 augusti.