Danskar sugna på att utmana i STCC

Nästa helg körs Danmarks GP på Jyllandsringen. Tävlingen ingår i STCC och flera danska deltagare, med lite hjälp från Italien, väntar på att få smiska upp svenskarna. Och norrmannen… Och den andre italienaren, Tarquini.
Danska Hartmann Racing, som förra året tog en STCC-seger genom britten James Thompson  på Jyllandsringen, är tillbaka men nu med den välmeriterade italienaren Fabrizio Giovanardi, nykorad FIA ETC-mästare och dubbel BTCC-mästare, och flerfaldige danske mästaren Casper Elgaard bakom ratten på var sin Honda Accord. Giovanardi hör till en av standardvagnsracingens verkliga legendarer och Casper Elgaard… Ja, det är dansk dynamit vi talar om. Elgaard har bara kört en tävling i år och nu är han sugen på att få ge sig ut på banan igen.

–Jyllandsringen är som mitt andra hem, jag har vuxit upp här, säger Elgaard som även har hunnit med en del testrundor med Hondan.

–Jag ler hela varvet runt, fortsätter han. Får jag till en bra säsong nästa år kan jag leva med att det inte blev så mycket i år.

Casper Elgaard blir inte den ende dansken som kommer till start. Jason Watt är även han tillbaka med sin Seat Leon. I våras smällde han till med seger i STCC-premiären.
En sak är säker – danskarna kommer att göra allt för att försvara Dannebrogens färger nästa helg.

 

Klicka här för ett inslag från danska TV2!