Göransson ute efter revansch

Richard Göransson har kommit tillbaka, starkare än någonsin, efter sin olycka på Jyllandsringen i STCC-premiären i våras. I helgen kommer han tillbaka till banan som sånär satte stopp för årets säsong helt och hållet – och visst är det med en viss revanschlusta som han vänder tillbaka till Jyllandsringen.

– Klart det är så, det var ju där olyckan skedde när jag låg i ledning, nu vill jag ta med mig segern jag aldrig fick där. Annars tänker jag inte mycket på det som hände, jag lever i nuet och försöker att befinna mig i en bubbla där jag fokuserar på racingen, säger Göransson.

–Det som är skönt att veta är att det inte berodde på något fel jag gjorde, säger han. Det var ju ett handhavandefel i teamet som gjorde det och det har gjort det lättare att komma tillbaka.

Sedan comebacken i Göteborg har han samlat flest poäng av alla, och senast i Karlskoga tog han en dubbelseger. Avståndet till tabelltoppen och Fredrik Ekblom, Team Biogas.se, som tidigare såg ouppnåeligt ut är nu reducerat till 49 poäng. Med sex heat kvar att köra finns det 150 poäng kvar att köra om.

– Chansen är ju större än vad den var förut men även om jag matematiskt har en chans att vinna så tar jag det race för race, säger Göransson. Däremot har jag ju hugg på tredjeplatsen. Men från att ha varit helt uträknad börjar det bli intressant att se hur nära jag kan komma, om det blir 30 poäng, eller 50 ifrån segraren.

I helgen väntar en av årets hårdaste tävlingar. Förutom att Fredrik Ekblom och Rickard Rydell kommer att fortsätta sin duell, kommer två Hondor från Hartmann Racing, den ena med meriterade italienaren Fabrizio Giovanardi bakom ratten, den andra körs av tvåfaldige danske mästaren Casper Elgaard. Sedan förra tävlingen återfinns också förre världsmästaren Gabriele Tarquini i en Volvo C30 från Polestar Racing. Dessutom, Jason Watt, som vann det heat i premiären där Göransson kraschade är på plats med sin Seat Leon. Göransson kommer att få ta i med sin BMW 320si från WestCoast Racing om han ska vara med och slåss i toppen på Jyllandsringen.

– Det kommer att bli en spännande helg med ett tufft startfält, säger Göransson. Tarquini och Giovanardi är duktiga och det kommer att bli kul med hårt motstånd.
Kan Göransson närma sig toppen i tabellen? Ja, en hel del talar för det. Han har allt att vinna, inget att förlora, medan Ekblom och Rydell passar på varandra. Räkna inte bort Göransson från titelstriden ännu!