In the groove med Jason Watt

Hemma hos Jason Watt står det ett par riktigt feta audiofilhögtalare från kanadensiska Energy i vardagsrummet. Ovanpå den ena står segertrofén från STCC-premiären på Jyllandsringen. Nu vill Jason Watt ha en trofé till den andra högtalaren. 

– Det skulle helt klart förbättra symmetrin i den audiovisuella upplevelsen, skrattar han över telefonen.

Det goda humöret sprider Watt även på sin Facebook-sida där han gärna berättar roliga historier. Kommer helgens tävlingar att bli ytterligare en rolig historia?

– Det hoppas jag, säger Watt. Det är en bana jag känner väl och där jag har massor av erfarenhet att luta mig mot. Det som talar emot är att jag inte har kört sedan senaste racet på Ring Knutstorp. De andra förarna har betydligt fler mil i kroppen än vad jag har. Men det borde inte vara ett problem, bara jag ”get in the groove” så ska det inte vara något problem.

Men Watt varnar för vädret. Blir det varmt kommer det att gynna de bakhjulsdrivna BMW-bilarna.

– Framhjulen tar snabbt stryk på Jyllandsringen om det är varmt, säger han. Samtidigt menar han att några av konkurrenterna kan ha hittat mer fart sedan senast.

– Rydell är nog mer bekväm i bilen nu, och sedan kommer nog Volvo och Hondorna att vara snabba. Jag tror på en placering mellan sjua, åtta till seger är möjlig. Men jag tror inte att jag kommer att ”blitza” fältet. STCC kan känna sig stolta över hur starkt startfältet är. Att det står två italienare på gridden är otroligt, fortsätter Watt och menar Gabriele Tarquini och Fabrizio Giovanardi.

– Jag skulle älska att se Jan Magnussen i konkurrenskraftigt material men vi har ju Elgaard istället. På pappret är han till och med snabbare än Magnussen på Jyllandsringen och han kommer att bli en faktor att räkna med.

Trots, eller kanske tack vare, att dansk motorsport har upplevt en sällan skådad svacka under de senaste åren tror Watt på storpublik i helgen.

– De danska fansen saknar något och jag känner mig ganska säker på att de kommer att komma i helgen, säger han. Danmarks GP på Jyllandsringen har alltid varit något speciellt och vad jag har förstått på mina kontakter med banan så är huvudläktarna så gott som slutsålda.