Memphis Racing satsar på Clio Cup 2012

Memphis Racing startar två bilar i Clio Cup redan till helgen 

I helgen landar STCC-cirkusen på Jyllandsringen i Danmark. Förutom de 4 Camaro Cupbilarna startar Memphis även två bilar i Clio Cup, med August Krokström och Richard Hansson bakom rattarna.

– Båda våra förare tog dubbelsegrar i sina respektive SSK-klasser i helgen så vi har onekligen två hungriga förare till start på Jyllandsringen. Vi har beslutat att satsa på Clio Cup JTCC inför 2012 med två eller tre bilar. För juniorer är klassen en optimal språngbräda till högre klasser. Bra effekt, bra chassi, hög tillförlitlighet och kostnadseffektiv drift gör klassen unik och vi är mycket nöjda med att STCC har valt att satsa på konceptet i Sverige, säger Magnus Krokström, Memphis Racing.

– Vi har fått en enormt positiv respons efter vår presentation av Clio Cup. Att ett etablerat team redan nu har tagit beslut om att satsa på klassen är mycket roligt och det ska bli intressant att följa deras framfart redan nu till helgen i tuffast möjliga konkurrens, säger Bob Huzell, STCC AB.

– Clio Cup är vad vi saknat i svensk racing. Det har saknats en juniorklass där talangerna kan utvecklas och där deras körskicklighet kan bedömas på rättvist sätt. För oss har det varit ett enkelt val då vi tävlar samma helger med Camaro Cup och kan därför dra nytta av många synergieffekter, säger Richard Berggren, Memphis Racing