Maximalt antal poäng målet för Flash Engineering

I helgen återvänder STCC till Jyllandsringen i Danmark där säsongen startade i april och markerar den första tävlingshelgen för året där Colin Turkington har tävlat tidigare.

– Det är helt annorlunda att komma till en bana som man tävlat på tidigare och det ger mig goda förutsättningar. Mitt mål för helgen är pallplats, säger Turkington.

Turkington hade en stark helg på Jyllandsringen under premiären med en andraplats i andra tävlingen, trots hans begränsade erfarenhet av banan.

– Vi fick med oss ett riktigt bra resultat senast och vi har tagit steg framåt sedan dess. Banan passar BMW-bilarna bra och vi har nya inställningar som vi ska testa i helgen, säger Turkington.

Jan ”Flash” Nilsson ligger på sjätte plats i mästerskapet och har likt stallkompis Turkington siktet inställt på pallplats i helgen.

– Vi har aldrig riktigt fått till det hundraprocentigt på Jyllandsringen, men vi har en teori som vi kommer att testa inför kvalet. Fungerar det så är vi rätt säkra på att vi kommer att kunna slåss om segrar i helgen, precis som på Mantorp och Falkenberg, säger ”Flash”.

Tre tävlingshelger återstår av STCC 2011 och totalt 150 poäng. ”Flash” har 64 poäng upp till ledning och Turkington har 76 poäng.

– Det är ett stort poänggap och en ordentlig utmaning. Men vi kör inte efter mästerskapsplaceringen i det här läget, vi tar varje tävlingshelg för sig och siktar på att få med oss så mycket poäng som möjligt från varje heat, säger ”Flash”.