Biogas vill kämpa om pallplatser

I våras lämnade Team biogas.se STCC-premiären på Jyllandsringen med två futtiga poäng i bagaget. Till helgen återvänder teamet till Danmark – som ledare i båda mästerskapen!

– Vi åker till Jylland för att försöka behålla vår tätposition och fightas om pallplatser, säger mästerskapsettan Fredrik Ekblom.

Även om tidigare besök visat att Jyllandsringen och biogasdriven Volkswagen Scirocco inte är någon optimal kombination är Ekblom optimistisk inför lördagens kval.

– Jag tror nog att vi kan få till det. Kanske räcker det inte till pole position eller första startled, men platserna där bakom ska vi definitivt kunna vara med och kriga om, säger han.

På Gelleråsen i Karlskoga för två veckor sedan drygade Ekblom ut sin ledning i förarmästerskapet och tillsammans med Patrik Olsson såg han till att Team biogas.se ryckte ytterligare lite i toppen på teammästerskapet.

Från Karlskoga åkte Ekblom och Olsson direkt till Danmark för ett test på Jyllandsringen. Utgången av tävlingen på denna bana kommer troligen att få stor betydelse för mästerskapet som helhet.

– Med tanke på att vi inte fick ut mycket av premiären var testet nyttigt för oss. Vi lärde oss en hel del som vi självklart kommer att ha nytta av till helgen, säger teamchefen Tommy Kristoffersson och tillägger:

– Men vi är oerhört ödmjuka inför uppgiften, vet inte riktigt var vi står i förhållande till våra konkurrenter just på Jyllandsringen i dagsläget och ställer inte samma krav på oss inför den här helgen som vi gjorde inför deltävlingen på Gelleråsen senast.

I Karlskoga var Patrik Olsson snabbast av alla. Hans varvtid i den första kvalomgången, Q1, var det ingen som straffade på hela helgen. Tyvärr gick det inte lika bra i racen. Det första tvingades han till och med bryta på grund av överhettade bromsar.

– Men det problemet ska vara åtgärdat nu och dessutom är jag på bättringsvägen från en förkylning. Precis som alla andra i teamet ser jag fram emot tävlingen i Danmark. Det känns tydligt att mästerskapet går in i sitt slutskede och då gäller det att hålla sig alert, säger Olsson.

För tredje tävlingen i år kommer Team biogas.se att ställa upp med ytterligare en VW Scirocco. Tredjebilen kommer återigen att köras av Johan Kristoffersson, som i Karlskoga senast noterades för ett mycket fint facit – fjärde och sjunde plats.

 

I årets andra STCC-deltävling i Danmark ökar konkurrensen ytterligare i det jämna och tuffa mästerskapet. Jason Watt, som vann premiären, ansluter på nytt och jämte honom kommer danska Hartmann Racing till start med Casper Elgaard och europamästaren, italienaren, Fabrizio Giovanardi i var sin vass Honda Accord.