Kommentarer från träningen — Honda dubbelt i topp

Första träningen för STCC är avklarad. Passet kördes på upptorkande bana vilket gjorde resultatet en aning svårtolkat. Snabbast var Hartmann Racings båda Hondor, med Casper Elgaard före Fabrizio Giovanardi. 

– Det var en härlig start på helgen men jag måste vara realist, säger Elgaard. Vi var de enda som körde på nya däck. Jag siktar på att kunna vara med bland de åtta snabbaste i Q1. En startplacering bland de fyra första skulle jag vara grymt nöjd med.

Elgaards teamkompis Giovanardi gör sin första start i STCC är mer försiktig i sina förhoppningar inför kvalet.

– Det är inte riktigt min typ av bana, säger han. Jag är mer van vid banor med snabba kurvor, här måste man vara väldigt försiktig på gasen för att inte förlora för mycket tid, det gäller att vara väldigt precis i körningen. Jag väntar nog med att uttala mig om mina chanser.

De två titelkombattanterna, Fredrik Ekblom och Rickard Rydell, körde in på tredje respektive tolfte placering.

–Det känns bra, säger Ekblom. Vi testade här för en vecka sedan och bilen funkar bra. Målet är att jag ska ta mig till Q2 och sedan hitta ett sånt där herrejösses-varv igen.

Rickard Rydell var inte helt obrydd efter träningen. En tolfteplats bådar inte gott inför kvalet.

– Det blir inte lätt att ta sig in bland de åtta första, det är många som är med och slåss om det, säger Rydell. Vi är inte helt nöjda med bilen, greppet är annorlunda än när vi var här förra gången, men vi vet vad vi ska göra.

 

Klicka här för resultat!