Rustad vill ifatt — ger inte upp kampen om titeln

Endast tre tävlingshelger återstår av årets Scandinavian Touring Car Championship och Volvo Polestar Racing-föraren Tommy Rustad är redo för slutspurten med start på Jyllandsringen i helgen.

– Vi har en väldigt stark bil på Jyllandsringen och målet är att ta in ordentligt med poäng på förarna framför mig i mästerskapet, säger Rustad.

Rustad ligger på fjärde plats i mästerskapet med 40 poäng till mästerskapsledare Fredrik Ekblom och 35 poäng till Rickard Rydell på andra plats.

– Jag hoppas på att kunna dra nytta av deras interna fight om ledningen. Men det kommer att bli hårt och alla är på helspänn så här dags på säsongen, säger Rustad.

Tidigare WTCC-mästaren Gabriele Tarquini gör sin andra tävling för Volvo Polestar Racing i helgen och har ännu en ny bana framför sig.

– Precis som med Karlskoga så har jag aldrig tävlat på Jyllandsringen. Men jag vet att Rustad och Volvo alltid har varit snabba här och jag hoppas på att snabbt komma upp i fart och jag siktar på en stark helg, säger Tarquini.

Volvo Polestar Racing har tagit fyra av fyra möjliga pole positions på Jyllandsringen och Rustad innehar varvrekordet.

– Volvon fungerar utmärkt på Jyllandsringen och jag gillar banan. De andra kommer inte få en lugn stund den här helgen, jag kommer att köra för seger, säger Rustad.