Svenska intressen i Danmark

Förutom STCC körs även flera andra klasser i helgens tävlingar på Jyllandsringen. Framförallt är det Camaro Cup som förgyller tillställningen med sin närvaro i Danmark. Där Thed Björk sitt segertåg mot guld. Just nu leder Björk med 37 poäng före tvåan, Fredrik Ros som naturligtvis kommer att köra för fullt för att försöka komma i kapp. Kvalet i Camaro Cup avgörs idag, lördag, och de båda heaten körs under söndagen. Även danskarna har en egen favorit att hålla på i helgen – förre F1-stjärnan Jan Magnussen gör ett nytt försök att slå sig upp på en pallplats i Camaro Cup.

Radical är den andra svenska klassen som gästar Jyllandsringen. Tolv förare kommer till start. Robert Helling toppar tabellen men avståndet till de efterföljande är inte tilräckligt stort för att han ska kunna slå av på takten. Bakom honom jagar Tobias Alriksson, Marcus Jönsson och Jesper Westerholm, alla med kapacitet att utmana Helling om segern i mästerskapet.

Danska Clio Cup får besök av två förare som vill känna på vad klassen har att erbjuda inför 2012. Clio Cup JTCC kommer som bekant att ersätta dagens JTCC och på Jyllandsringen finns ett utmärkt tillfälle att prova på vad det handlar om. Förutom de fyra bilar man ställer upp med i Camaro Cup startar Memphis Racing även med två bilar i Clio Cup, med August Krokström och Richard Hansson bakom rattarna.

– Båda våra förare tog dubbelsegrar i sina respektive SSK-klasser i helgen så vi har onekligen två hungriga förare till start på Jyllandsringen. Vi har beslutat att satsa på Clio Cup JTCC inför 2012 med två eller tre bilar. För juniorer är klassen en optimal språngbräda till högre klasser. Bra effekt, bra chassi, hög tillförlitlighet och kostnadseffektiv drift gör klassen unik och vi är mycket nöjda med att STCC har valt att satsa på konceptet i Sverige, säger Magnus Krokström, Memphis Racing.