Äntligen seger för Rustad!

Norrmannen Tommy Rustad fick äntligen till det – på Jyllandsringen tog han sin första seger för säsongen. Efter fyra andraplatser i år tog han hem en överlägsen seger från pole position före nordirländaren Colin Turkington. 

– Det var på tiden, jag fick det race jag ville ha, säger Rustad. Jag kunde köra i mitt eget tempo och däcken höll hela vägen.
Colin Turkington var nöjd med sina andraplats, den andra för året.

–Det känns riktigt bra att få kliva upp på pallen igen, jag är mycket nöjd med andraplatsen, säger Turkington.

Fredrik Ekblom, Team Biogas.se, var den stora vinnaren trots att han ”bara” kom trea. Svåraste konkurrenten, Rickard Rydell, tvingades bryta redan på det första varvet efter en kollision med Richard Göransson, och Ekblom har nu ett försprång på 30 poäng i tabellen.

–Jag gläds verkligen åt poängen men jag kunde inte hänga med Tommy och Colin, säger Ekblom och även om han nu har drygat ut ledningen i mästerskapet på grund av Rydells kollision så tar han inte ut något i förskott.

– Vi måste fokusera på vårt, säger Ekblom. Vi ska vinna av egen kraft inte tack vare andras olycka.

Det första STCC-heatet på Jyllandsringen var relativt odramatiskt i toppen, men längre bak i fältet hände det desto mer på det första varvet. Danske Jason Watt gjorde ett överambitiöst omkörningsförsök av Gabriele Tarquini vilket satte igång en kedjereaktion bland de övriga ekipagen. Rickard Rydell, Patrik Olsson och Richard Göransson krokade i varandra med resultat att samtliga fick bryta. För Rickard Rydell innebär detta att hans chanser att hänga med i tabellen avsevärt försvagades i och med att han startar längst bak i fältet i det andra heatet. Jason Watt, som utlöste karambolaget, bestraffades med en straffrunda.

Klicka här för resultat från heat 1!