Tufft kval för WestCoast Racing

 

Det blev ett tufft kval på Jyllandsringen för WestCoast Racing där vädret och förhållandena växlade snabbt under de två kvalpassen. I slutändan kvalade Martin Öhlin in på en sjätteplats och Richard Göransson på en tiondeplats. Martin Öhlin var efter omständigheterna nöjd med sitt kval. 

– Jag är faktiskt rätt nöjd, säger han. Vi gick vidare till Q2 och gjorde det bästa vi kunde av det som det nu utvecklade sig. Det behövdes och nu ser jag fram emot racet.

Martin Öhlin var på slicks i första kvalpasset snabb nog för att säkra en plats till Q2 i första försöket. I Q2 valde han att gå ut på regndäck vilket visade sig vara rätt val i början när regnet fortfarande hängde i luften och banan var blöt. Men under de sista två minuterna torkade det snabbt upp och fyra bilar på slicks kunde förbättra sig.

– Det är lätt att vara efterklok men vi är näst bäst av de som låg ute på regndäck trots att jag bara avvaktade mot slutet. Jag tror vi har bra chanser inför racet, sammanfattar Martin.

För Richard Göransson blev det ett feltajmat kval där han missade Q1 med lite marginal. Han inledde med slicks och satte en tid som räckte för Q2 innan regnet kom. Men i ett litet fönster av regnuppehåll och torkande bana kunde två förare förbättra sig innan regnet återkom och det räckte för att Richard Göransson skulle missa Q2 och nu startar tia i söndagens första race.

– Vi tajmade det helt enkelt fel och hade fel däck vid fel tillfälle. Det är som det är. Nu får vi ta i lite extra i racet imorgon och satsa på många omkörningar, säger Richard.