Watt tar farväl

 

En av Skandinaviens största förare gör sitt sista race på dansk mark på elitnivå i helgen. 

–Det blir mitt sista race på dansk mark på den här nivån, säger Jason Watt. Jag har inget planerat för nästa år och det här blir mitt avskedslopp till Jyllandsringen och den danska publiken. Det känns vemodigt.

Jason Watt räknades som en av de största talangerna inom formelbilsracingen under slutet av 80-talet och han var på väg mot Formel 1 i raketfart när olyckan slog till. Vid en fotosession körde Watt omkull på sin motorcykel och skadades så illa att han förlorade rörelseförmågan i benen. Watt kom dock snabbt tillbaka till banan och körde under många år i det danska standardvagnsmästerskapet i specialbyggda bilar. Watt visade att han inte hade förlorat något av sin skicklighet bakom ratten och 2002 blev han dansk mästare. Tidigare i år kunde Watt berätta att motivationen inte fanns där i lika hög grad som tidigare och att han faktiskt fann mer spänning i att följa äldste sonens framfart på kartingbanorna och nu har han alltså fattat beslutet att lägga ned sin racingkarriär på elitnivå. Men Watt vill avsluta med Dannebrogen i topp på hemmaplan.

–Jag var snabbare än både Volvo och Chevrolet i premiären senast och en placering bland de fem bästa i helgen är godkänt. Men en pallplats är görbart, avslutar Watt.

Men detta är inte sista gången för den svenska publiken att se Watt på racerbanan – han kommer till start på Ring Knutstorp.