MA:GP/IPS tog teamsegern på Jyllandsringen

MA:GP/IPS tog sin andra teamseger för säsongen på Jyllandsringen och ställningen i teammästerskapet har hårdnat till betydligt. Team Biogas.se behåller ledningen i tabellen men Polestar Racing knappade in sex poäng genom Tommy Rustads seger i första heatet. MA:GP/IPS tog klivet upp på tredjeplatsen, nu bara två poäng bakom Polestar Racing, en prestation som är rent ut sagt sensationell – Mattias Andersson och Johan Stureson slåss med resurser som är långt ifrån i nivå med de största teamen i serien. 

Flash Engineering backade ett snäpp i tabellen men med tanke på att båda förarna, Janne ”Flash” Nilsson och Colin Turkington är relativt jämngoda poängplockare finns definitivt chansen till en framskjuten placering kvar. Det är 48 poäng upp till Team Biogas.se men det finns 172 poäng kvar att slåss om innan säsongen är över.

Chevrolet Motorsport och WestCoast Racing ligger kanske en aning för långt efter för att ha en realistisk chans att utmana om titeln, men de har båda definitivt möjlighet att slåss om en medalj. För båda teamen gäller att få igång Viktor Hallrup och Martin Öhlin att samla poäng i ladorna. Öhlin lyckades utmärkt på Jyllandsringen genom att bli trea i det andra heatet. I just denna tävling hade WestCoast Racings Richard Göransson klen utdelning. Jackpoten från Karlskoga, där han tog två segrar, var ett minne blott. Dock ska sägas att Göranssons möjligheter avgjordes av utomstående faktorer – han blev ett offer för Jason Watts överambitiösa omkörningsförsök på första varvet i första heatet.

Det är dessa sex team som det handlar om i teammästerskapet. Övriga göre sig icke besvär, som det brukar heta. Seat Dealer Team har haft en trög säsong där Roger Eriksson ensam har fått försvara teamets färger – Tobias Johansson som kör den andra Seat:en är anmäld i Semcon Cup och får inte tillgodoräkna sig poäng i teammästerskapet. Seco Tools Racing Team har inte kommit till start i alla lopp, den poängsumma som Tomas Engström har dragit ihop på egen hand är dock imponerande om man ser till snittet.

Resultat Teammästerskapet, Jyllandsringen Heat 1 Heat 2 Totalt
1. MA:GP/IPS 22 18 40
2. Hartmann Racing 10 25 35
3. WestCoast Racing 8 25 33