Honda storsatsar på BTCC — bygger NGTC-bil

Honda storsatsar på NGTC 

Honda blir första biltillverkare att ge sig in i BTCC och det nya NGTC-reglementet. Det är Team Dynamics som kommer att bygga en Honda Civic av nästa års modell enligt det nya NGTC-reglementet, samma reglemente som STCC inför från och med nästa säsong.

– Vi är väldigt glada att kunna ställa upp med den nya Civic-modellen nästa säsong och vi hoppas kunna bygga vidare på de framgångar vi har haft med årets modell, säger Dave Hodgetts, VD för Honda England.

– Civic-modellen är perfekt för BTCC eftersom den har sitt ursprung härifrån, fortsätter Hodgetts och påpekar att Civic-modellen tillverkas endast i Swindon.

Team Dynamic har redan i år gått över till den nya NGTC-motorn och teamet har haft stora framgångar. Hittills har det blivit åtta segrar på arton starter och ledning i teammästerskapet. Teamets båda förare, Matt Neal och Gordon Shedden, ligger tvåa och trea i mästerskapet.

Tomas Engström testade en Honda Civic byggd enligt S2000-reglementet i Italien för en månad sedan.