Het titelstrid i Carrera Cup

Endast två tävlingar återstår av Porsche Carrera Cup Scandinavia 2011. I helgen drabbar Porsche-förarna samman på Ring Knutstorp i Skåne. Titelstriden är het – Robin Rudholm leder med ynka åtta poäng över Johan Kristoffersson inför helgens två tävlingar.

Rudholm ryckte åt sig ledningen senast på Karlskoga-banan med en dubbelseger medan rival Kristoffersson fick nöja sig med en andraplats och en fjärdeplats, hans sämsta placering för säsongen.

Inför helgen har Kristoffersson laddat upp med extra tester på Knutstorp samtidigt som han igen kommer att dubblera med att tävla i STCC, frågan är hur det påverkar kampen – Rudholm hade övertaget senast.

Bakom ledarduon slåss inte mindre än fyra förare om bronsplatsen. Linus Ohlsson har övertaget inför Knutstorp på 215 poäng, fem poäng fler än norrmannen Roar Lindland. Bakom de båda lurar Oscar Palm, som var trea i mästerskapet inför hans mardrömshelg på Karlskoga-banan, och Daniel Haglöf, som konstant klättrar i mästerskapet med en allt starkare formkurva.

Totalt skiljer det 35 poäng mellan de fyra förarna och det finns fortfarande 120 poäng kvar att tävla om, 60 poäng i helgen och 60 poäng i finalen på Mantorp Park två veckor senare.

Mattias Stålknapp och Philip Forsman är i hård kamp om sjunde plats i mästerskapet med Stålknapp på 155 poäng och Forsman på 142. Forsman plockade in åtta poäng på Stålknapp senast på Karlskoga, kan Stålknapp hålla undan på Knutstorp?

Porsche Carrera Cup Scandinavia-helgen på Ring Knutstorp inleds med test 11.30 på fredag, följt av kval 15.05. Helgen första tävling startar 11.10 på lördag.