Flash Engineering har segervittring

Flash Engineerings båda stjärnförare Colin Turkington och Jan ”Flash” Nilsson har segervittring inför årets näst sista STCC-helg på Ring Knutstorp i Skåne.

– Vi hade ett starkt kval och första race i Danmark, i helgen siktar jag på att ta min första seger i Sverige, säger Turkington.

Jan ”Flash” Nilsson hade en tung tävlingshelg senast men menar att det inte är något fel på farten i tävlingarna.

– Tittar man på ren racepace så är jag mellan etta och femma under de sista tio tävlingsheaten. Det är jag väldigt nöjd med och planen är att slåss om topp tre i helgen, säger ”Flash”.

Med bara två tävlingshelger kvar så är chanserna små för Flash Engineerings båda förare att slåss om titeln, istället så hägrar de individuella segrarna.

– Realistiskt sett så är vi inte med i titelkampen även om den matematiska chansen finns. Målet är att ta så bra resultat som det går i de två sista tävlingshelgerna och klättra så långt som det går i mästerskapet, säger Turkington.

I helgens tävling på Knutstorp finns 50 poäng att kämpa om, samma poäng under finalen på Mantorp Park två veckor senare. ”Flash” menar att han och stallkompis Turkington kan utnyttja kampen som pågår mellan de andra förarna om titeln.

– De har massvis att förlora medan vi tävlar stenhårt för de återstående segrarna. Både Knutstorp och Mantorp är riktigt starka banor för oss, något vi bevisade tidigare i vår med Turkingtons andraplats och min seger. De andra kommer inte få en lugn stund, lovar ”Flash”.