Pro Superbike laddar för Ring Knutstorp

Den 9-10 september körs årets näst sista tävlingshelg i Pro Superbike. Helgen till ära körs det dessutom tre heat i Nordens snabbaste mc-klass! Filip Backlund som leder stort, kan få se upp för ”Kungen av Knutstorp”, Andreas Mårtensson!
Efter ett uppehåll på sex veckor är det återigen dags för Pro Superbike-förarna att dra på sig sina skinnställ och göra upp om det på banan. Ring Knutstorp heter slagfältet där gladiatorerna ska göra upp om segrar, pallplatser och mästerskap.

Suzuki-föraren Filip Backlund leder stort i totalen med sina 211 poäng, 47 fler än Team Cresto Guide Hondas Andreas Mårtensson. Lukas Ockelfelt och Christoffer Bergman är taggade och sugna på att ta sina första segrar i klassen, de har varit nära flera gånger om men kanske lossnar det sista nu till helgen?

Freddy Papunen är tillbaka i Pro Superbike med sin BMW S1000RR. Freddy har tävlat några racehelger i det tyska IDM Superbike-mästerskapet och lyckats nå en imponerande pallplats under säsongen i Tyskland. I Sverige har Freddy däremot enbart kört Pro Superbike-premiären på Anderstorp Raceway, där han både kraschade och hade problem med cykeln. Noll poäng i Pro Superbike-SM i år är något som Freddy tänker åtgärda i helgen.

I Privatförarcupen har vi tre wildcards. André Andersson, Per Nilsson och Arne Andersson, samtliga skåningar. Samtidigt gör Roger Hansson comeback, Roger som enbart körde de inledande tävlingarna i årets mästerskap. Mästerskapsledaren i Privatförarcupen, Daniel Falemo, får se upp för de taggade skåningarna som avser att göra bra ifrån sig för hemmapubliken.

Det är många bud om segrarna i helgens tre heat på Ring Knutstorp. Det första heatet körs på fredag eftermiddag och ytterligare två heat under lördagen. Maximalt finns det 75 poäng att köra in och mycket talar för att Filip Backlund kan få det hett om öronen. Filip som kör ett race i taget får kanske tänka på mästerskapet trots allt i helgen då det är mycket som står på spel.

2011 har varit en stygg säsong mot förarnas plånböcker och hälsa. Många förare har kraschat sönder sina cyklar och en del har skadat sig. Femton hjältar kommer dock till start i helgens tävlingar, kanske blir det sexton. Här är startlistan inför helgen:

#1 Freddy Papunen BMW S1000RR
#2 David Andersson Aprilia RSV4 Factory
#7 Hampus Johansson Yamaha YZF-R1
#14 Filip Backlund Suzuki GSX-R 1000
#21 Andreas Mårtensson Honda CBR 1000 RR
#23 Nikola Milovanovic Kawasaki ZX10R
#31 Daniel Falemo Kawasaki ZX10R, Privatförare
#32 André Andersson Honda CBR 1000 RR, Privatförare
#53 Arne Andersson BMW S1000RR, Privatförare
#67 Rocket Robin Yamaha YZF-R1, Privatförare
#71 Christoffer Bergman Kawasaki ZX10R
#77 Per Nilsson Kawasaki ZX10R, Privatförare
#88 Roger Hansson Honda CBR 1000 RR, Privatförare
#90 Robin Ercsson Kawasaki ZX10R, Privatförare
#98 Lukas Ockelfelt Suzuki GSX-R 1000