Robert Dahlgren tillbaka i Polestar

Tommy Rustad och Volvo Polestar Racing får förstärkning i de två sista STCC-tävlingarna i form av VM-föraren och flerfaldige STCC-segraren Robert Dahlgren.

– Det känns otroligt kul och inspirerande att få tävla och jobba tillsammans med Tommy på svensk mark igen. Vi har en tuff och spännande uppgift framför oss, säger Dahlgren.

Dahlgren är tillbaka i STCC efter att Volvo Polestar Racing framgångsrikt avslutat utvärderingen med Gabriele Tarquini inför 2012.

– Vi har haft två givande tävlingar med Gabriele och vi fortsätter förhandlingarna inför 2012. Då årets WTCC-satsning inte krockar med de sista två STCC-tävlingarna väljer vi att ta in Dahlgren som har en lång erfarenhet av de svenska banorna och som jobbar bra ihop med Tommy, säger Christian Dahl, vd för Volvo Polestar Racing.

Rustad ligger trea i mästerskapet inför årets två avslutande tävlingshelger. Norrmannen plockade in på tätduon i mästerskapet, Fredrik Ekblom och Rickard Rydell, efter föregående tävlingshelg i Danmark.

– Känslan inför helgen är mycket bra efter pole position och den överlägsna segern senast. Att Robert dessutom är tillbaka känns mycket bra, jag trivs bra med honom både privat och på banan, säger Rustad.

Kampen om teammästerskapet är minst lika hård där Volvo Polestar Racing ligger tvåa.

– Vi har ett gott utgångsläge och min uppgift är solklar. Ta så många poäng som möjligt med Tommy för att ta hem teamtiteln till Volvo Polestar Racing, säger Dahlgren.

Två tävlingshelger, fyra tävlingsheat och 100 poäng återstår av årets säsong. Rustad har 31 poäng upp till ledning och ett klart mål inför helgen.

– Finalen kommer allt närmare och poängen är viktigare än någonsin. Vi var starka på Knutstorp i våras och målet är att upprepa drömscenariot från förra tävlingen med seger och fortsätta att ta in poäng på ledarna, säger Rustad.