STCC skriver unikt TV-avtal på fyra år med CANAL+ och SVT

STCC meddelade idag att man har tecknat avtal om TV-sändningar med Sveriges Television och CANAL+. Avtalet innebär att STCC säkrar livesändningar av samtliga race i Sverige, Danmark, Norge och Finland via CANAL+ samtliga medieplattformar (TV, webb, mobil). Avtalen innebär samtidigt att SVT fortsätter sin mångåriga satsning på STCC och visar längre sammandrag från varje deltävling. Avtalen sträcker sig från 2012 och fram till och med säsongen 2015.

– Vi har hittat en väldigt bra och långsiktig lösning tillsammans med SVT och CANAL+, som ger oss möjlighet att fortsätta att utveckla och förbättra vår produkt ytterligare, samtidigt som vi säkrar vår närvaro i TV. TV är en viktig plattform i vårt långsiktiga arbete mot fans, förare, team och sponsorer och vi är mycket nöjda med att tillsammans med SVT och CANAL+ fortsätta arbetet med att stärka STCC samt våra supportklasser, säger Bob Huzell, VD för STCC AB.

I likhet med tidigare år fortsätter SVT sin omfattande satsning på  STCC och visar längre sammandrag från samtliga race, både via SVT1/SVT2 och internettjänsten SVT Play.

– Vi är glada över att ha hittat ett nytt långsiktigt samarbete med STCC, Sveriges bästa racingserie. Vi ser fram emot kommande säsonger, med finalen på Solvalla som den absoluta höjdpunkten, säger Per Yng, sportchef på SVT.

–  På Canal+ följer våra kunder redan de största lokala ligorna och evenemangen. Det är glädjande att med STCC förstärka detta ytterligare, säger Johan Kleberg, VD CANAL+.