Andreas Mårtensson i poleposition

Andreas Mårtensson utmanar Filip Backlund om titeln på allvar. Det ser bra ut inför helgens första heat av tre för Mårtensson. Pole med 59.751. Filip Backlund och Christoffer Bergman gör Mårtensson sällskap i första led.

Andreas Mårtensson intog främsta startrutan med 57.751, fem hundradelar snabbare än Filip Backlund och hela tre tiondelar före Christoffer Bergman. Freddy Papunen får nöja sig med att starta från andra led, men man ska ha i åtanke att Freddy inte kört motorcykel på flera månader. Så han får ändå väl godkänt för att kvala in på en fjärde plats i sin comeback.

Lukas Ockelfelt var några få hundradelar efter Freddy Papunen men hade två tiondelar ner till David Andersson som startar sjua och främst i tredje led, följt av Robban Gull och Roger Hansson (etta i Privatcupen).

Fjärde led består av Daniel Falemo, Per Nilsson och Rocket Robin. Femte led av André Andersson, Robin Ericsson och Arne Andersson. 56-årige Arne lyckades kvala in i racet med några hundradelars marginal men var också endast några få tiondelar efter ungdommarna framför sig.

Text&bild: Rachid Rachid