Kristoffersson rekordsnabb i kval

Aldrig tidigare har någon kört snabbare under ett Porsche Carrera Cup-kval på Knutstorp – Johan Kristoffersson tog pole position med tiden 58.631.
 

– Jag kände direkt på utvarvet att det var på gång, jag orkade inte ens hålla mig och gnugga upp däcken ordentligt. Jag satte ett fetvarv och siktar på en bra tävling i morgon, säger Kristoffersson.

Kristoffersson slog mästerskapsrival Robin Rudholm med drygt två tiondelar.

– Vi fick avbryta vårt sista försök tyvärr, men ska jag vara ärlig så tror jag inte vi kunde ta Johans tid. Det är en ny dag i morgon med och racepace har varit vår starka sida i år, jag tror att jag kan ge honom en match i tävlingen, säger Rudholm.

Philip Forsman gjorde sitt bästa kval någonsin i Porsche Carrera Cup på tredje plats, drygt fyra tiondelar bakom Kristoffersson.

– Jag förbättrade mig med mer än en sekund från testet, det känns riktigt bra. Jag har en stark startposition till i morgon, förhoppningsvis kan jag vara med och slåss om segern, säger Forsman.

Linus Ohlsson la beslag på fjärde snabbaste tid framför Roar Lindland och Daniel Haglöf som bara hade en tusendel mellan varandra om femte och sjätte plats.

Oscar Palm var sjunde snabbast framför Lars-Bertil Rantzow och ”Snickar-Matte” Karlsson.