Freddy Papunen back on track

Fredagens träning är nu avverkad. Även om regnet höll sig borta var banan inledningsvis blöt. Det började torka upp mot slutet och då kraschade Christoffer Bergman i Liton. Freddy Papunen var snabbast.

Hampus Johansson kommer inte till start i helgen. Hampus förklarade att han var på akuten igår kväll med en bruten hand. Robban Gull kommer till start i helgen, så det blir likväl 15 förare till start.

Freddy Papunen åkte först ut på regndäck, men efter ett fåtal varv gick han i depå och bytte till slicks. Han var också snabbast med 1.04.423, tre tiondelar snabbare än Lukas Ockelfelt och en sekund snabbare än Christoffer Bergman. Christoffer kraschade senare under träningen i Liton. Men klarade sig oskadd.

Filip Backlund var endast ute på regndäck och tog det relativt lugnt. Han kände på cykeln och noterades för 1.11.092 som bäst.

Text&bild: Rachid Rachid