Hjälpryttarna snabbast på STCC-test

Robert Dahlgren, Polestar Racing, var snabbast av alla i fredagens STCC-test. Skelleftebon, som i år har kört Volvo i WTCC, klämde i med en tid som var hela två tiondelar snabbare än Michel Nykjaers, på andraplatsen. Dahlgren och Nykjaer är på plats för att matcha fram sina respektive teamkamrater, Ekblom och Rustad, mot STCC-titeln.

Fredagstestet är normalt svårt att dra några vidare slutsatser av då teamen har olika tillgång på nya däck, beroende på hur många de har sparat sedan föregående tävling. En förare som dock inte var nöjd, var norrmannen Tommy Rustad som klagade på att bilen saknade grepp. Rustad slutade tia på testet.

Titelaspiranterna Fredrik Ekblom, Team Biogas.se, och Rickard Rydell, Chevrolet Motorsport, skuggade varandra, bara tre hundradels sekund skilde till Rydells favör. Rydell och Ekblom blev fyra respektive femma.

I vanlig ordning var det små tidsdifferenser mellan förarna. De sexton första i resultatlistan låg inom en sekund från snabbaste tid – en indikation på att kvalet kommer att bli stenhårt.