Backlund segrar före Mårtensson och Ockelfelt

I lördagens första heat gick Filip Backlund ut som segrare och vann därmed sin tionde raka seger i Nordens snabbaste mc-klass! Han utökar med ytterligare fem poäng till Andreas Mårtensson och har nu 261 poäng.

Mästerlige Filip Backlund har titeln som i en liten ask. Han vann racet före Andreas Mårtensson och Lukas Ockelfelt och sitter nu på totalt 261 poäng! Andreas Mårtensson är 57 poäng efter med sina 204. Det finns fortfarande 75 poäng att köra om i årets mästerskap, men mästerlige Filip behöver inte plocka många poäng för att säkra titeln, 18 poäng till behöver Filip så spelar det matematiskt ingen roll om Andreas Mårtensson går och vinner de resterande tävlingarna. Men Filip är en vinnarskalle och han vill leva upp till sin målsättning, att vinna allt han ställer upp i.

De tre poäng som Christoffer Bergman plockade in på Lukas Ockelfelt i mästerskapet igår tog Lukas igen idag. Lukas och toppduon, Filip och Andreas,var ensamma om att köra under 59-tider i racet. Racet snabbaste varv noterades av Filip med 58.846, varverkodshållare är dock fortfarande Andreas Mårtensson med 58.5!

Roger Hansson var länge i ledning i Privatförarcupen men tappade mycket mark på grund av strul med cykeln. Daniel Falemo körde starkt och var välförtjänt segrare i racet då han också noterade snabbaste varvtid bland privatförarna.

Regerande mästaren Freddy Papunen kom aldrig till start med sin BMW. Förhoppningsvis får de ordning på cykeln inför heat tre som startar 13:50!

Text&bild: Rachid Rachid