Filip Backlund snabbast i warm upen inför heat två

Filip Backlund ser stark ut inför helgens andra och dagens första heat på Ring Knutstorp. Den flygande västeråsaren var ensam om att köra under minuten på warm upen.

Det är nu det gäller! Förarna har nu optimerat sina cyklar inför det heat som kan bli det avgörande. Filip Backlund leder med 52 poäng i totalen och vinner han heat två och om Andreas Mårtensson nollar är titeln säkrad för Filip. Det finns fortfarande 100 poäng att köra om, så allt kan hända. Särskilt med tanke på alla de hetlevrade förarna som frustar efter bästa möjliga resultat under säsongsavslutningen.

Filip Backlund var snabbast i warm upen med 59.829, en halvsekund snabbare än Christoffer Bergman och Nikola Milovanovic. David Andersson, Lukas Ockelfelt och Andreas Mårtensson var alla inom en tiondels sekund.

Om Filip Backlund får möjlighet att köra iväg i sitt egna tempo, kan titeln vara i det närmaste körd för Andreas Mårtensson. Så gissa om Andreas är taggad inför att göra en bra start i heat två!

Text&bild: Rachid Rachid