Filmklipp från startkraschen i Heat 1

Enligt ett uttalande från Tobias Johansson, teamchef för Brovallen Design är tävlingsledningen i STCC inkompetent, detta efter ett beslut om att bestraffa teamets förare Roger Eriksson efter en incident i starten av det första STCC-heatet på Ring Knutstorp. Enligt tävlingsledningen dömdes Roger Eriksson som vållande till en masskrasch som involverade åtta bilar.

Tävlingsledaren Mikael Andersson besvarar kritiken.

– Vår bedömning efter att ha tittat på ombordfilmerna kvarstår, säger Andersson, som samtidigt påpekar att han är tillsatt som tävlingsledare i kraft av sitt mandat som licensierad tävlingsledare av Svenska Bilsportförbundet.

Mattias Andersson som var ett av offren i startkraschen hade följande att säga efteråt:

– Jag kände en smäll nästan samtidigt bakifrån och snett från sidan av både Göransson och Eriksson, säger Andersson.

– STCC som organisation gör inga sportsliga bedömningar av den här typen, tävlingsledningen är tillsatt i samråd med Svenska Bilsportförbundet och består av funktionärer licensierade för uppgiften, säger Joakim Tärnström, informationsansvarig på STCC AB. Den pressrelease, med det språkbruk som användes, som gick ut från Brovallen skapade ett felaktigt intryck av STCC:s roll i sammanhanget.