Rustad tog chansen med seger

Tommy Rustad tog tillvara på chansen och förvaltade pole position i dagens andra STCC-heat på bästa sätt. Norrmannen tog sin andra seger för året och knappade in på försprånget i tabellen till Fredrik Ekblom och Rickard Rydell – Rustad ligger nu 26 poäng efter med 50 poäng att köra om i finalen på Mantorp Park.

–Jag kommer att göra en kopia på 2009, sade Rustad efteråt som tog hem titeln det året. Då låg han nio poäng efter Thed Björk inför finalen och slutade ändå som segrare av STCC efter en seger och en femteplats.

– Det ör inte över förrän det är över. Det här var en härlig revansch för missen i kvalet och efter det som hände i första heatet. Så länge det är teoretiskt möjligt ger jag mig inte utan kamp.

Bakom Rustad körde nordirländaren Colin Turkington till sig en fin andraplats. Turkington ligger nu på en femteplats med möjlighet att avancera till fjärdeplatsen i mästerskapet.

– Vi hade bra fart i bilen, Rustad hade någon tiondel på mig. Totalt sett är jag nöjd med helgen och poängskörden, säger Turkington.
Dagens sensation var unge Johan Kristoffersson, Team Biogas.se, som tog sin första pallplats i STCC-karriären – och det var inte nog med det – tidigare under dagen vann han dubbelt i Carrera Cup. Men att dubblera i två klasser är inget som bekymrar honom.

– Teamet har gett mig två toppenbilar under helgen, hela teamet har verkligen gjort ett toppenjobb, sa en lycklig och trött Johan Kristoffersson efter målgång i det andra STCC-heatet.