Rydell tog suverän seger i Heat 1

Rickard Rydell Chevrolet Motorsport, tog en övertygande seger i det första STCC-heatet på Ring Knutstorp. Rydell, som hade pole position, höll ledningen från start till mål. Tvåan och mästerskapsledaren Fredrik Ekblom kunde inte hota och Rydell drygade ut ledningen för varje varv som gick. I mål var Rydell 4,7 sekunder före Ekblom.

– Jätteskönt, säger Rydell. Ända sedan förra racet har hela teamet kämpat för det här. Vi hade fokus på kvalet, lyckades ta pole och ställde om till racet.

Tvåan Fredrik Ekblom, Team Biogas.se, visste in om han skulle glädja sig åt att ha försvarat andraplatsen mot en anstormande Robert Dahlgren, Polestar Racing, eller om han skulle deppa för den uteblivna segern.

– Det är en bra fråga, säger Ekblom. Vi var inte tillräckligt snabba helt enkelt. Vår styrka är kvalet, i racet hade vi inte samma fart.

I mästerskapet knappade Rydell in sju poäng på Ekblom och inför dagens andra heat skiljer bara fyra poäng.

Trean i mästerskapet, Tommy Rustad, hade en sämre resa mot mål. Efter ett ambitiöst omkörningsförsök av Johan Kristoffersson bjöds norrmannen på en resa över gräset och tappade placeringar. En tröst i bedrövelsen var att Rustad tog sig in på den åtråvärda åttondeplatsen som ger pole position i det andra heatet. Rustad är nu 45 poäng bakom ledande Ekblom i tabellen.