Hoffsten siktar på pallen

Claes Hoffsten kommer tillbaka till Semcon Cup med sin Alfa Romeo 156 S2000 till finalen på Mantorp Park. Hoffsten, som körde full säsong i Semcon Cup förra säsongen, har tagit ett mellanår, men efter ett par körningar i Alfa Romeo-klubbens Challenge-tävlingar meddelar han nu att det blir start i Grande FInale på Mantorp Park.

– Bilen har hållt bra i de tävlingar vi har kört i år, säger Hoffsten. Vi har hållt igång den för att se till att grejerna funkar. På de två finaler jag har kört i STCC har det bara blivit tolv varv sammanlagt – vi får se vad det blir den här gången.

Men Claes Hoffstens ambitioner sträcker sig längre än att ta bilen i mål.

– Jag siktar på pallen i Semcon, säger han. Jag och Ahlberg har haft jämna duster tidigare, Ebbesson och Johansson hänger jag nog inte med riktigt.

Hur fortsättningen ser ut för karriären är inte klart ännu.

– Det vore inte fel att köra STCC nästa år, fortsätter Hoffsten. Men just nu sträcker sig inte planeringen längre än fram till nästa racehelg.