Eric Lindroth kör Pro Superbike 2012

16-årige Eric Lindroth överger Superstock 600 och laddar inför en säsong i Pro Superbike 2012! Eric, född 1995, är en av Sveriges främsta förare, redan vid sin unga ålder. Han byter nu ut sin Honda CBR600RR mot en Kawasaki ZX10R!

Framtidslöfte som redan levererat idag! 2010 blev Eric Lindroth från Stockholm den yngste SM-medaljören någonsin i Superstock 600. I år har hans säsong varit kantad av krascher och otur. Nu senast för tre veckor sedan var Eric med om en smitningsolycka och bröt båtbenet. Förövaren har inte hittats och rehabliteringstiden är lång för Eric.

Avtal har tecknats med Kawasaki Sverige om att Eric ska köra en Kawasaki ZX10R i 2012 års upplaga av Pro Superbike.

– Johan Lyckman på Kawasaki Sverige kontaktade oss, en jäkla bra kille, man fick ett förtroende för honom direkt. Så detta känns riktigt bra. Som det ser ut nu kommer vi att köra under eget team nästa år. Vi ska köra hela Pro Superbike 2012 samt så blir det lite Scandinavian Open med målsättningen att kvala in till EM-finalen nästa år i Albacete, säger teamchef och pappa Robert Lindroth.

lindrothracing.se

Text&bild: Rachid Rachid