Thed Björk kör STCC-finalen

Team biogas.se kraftsamlar inför STCC-finalen på Mantorp Park 23-24 september. I kampen om mästerskapstitlarna kommer teamet till start med en fjärde Volkswagen Scirocco. Bakom ratten placeras en tidigare mästare, rutinerade Thed Björk! 

Inför årets två sista race toppar Fredrik Ekblom förarmästerskapet två poäng före Rickard Rydell. I teammästerskapet är Team biogas.se tvåa, fyra poäng från ledning.

Nu ökar Team biogas.se ansträngningarna ytterligare. Till finalen på Mantorp Park kommer teamchefen Tommy Kristoffersson med ytterligare en förare – i en fjärde biogasdriven Volkswagen Scirocco.

– Vi vill bjuda publiken på härlig racing samtidigt som vi givetvis har som målsättning att köra hem såväl förar- som teammästerskapet, säger Kristoffersson.

– Fredrik är väldigt laddad för uppgiften, Patrik Olsson är revanschsugen och vi är nöjda med vad vår tredjeförare Johan Kristoffersson presterat hittills i form av placeringar och fart. Men nu satsar vi vårt yttersta och därför har vi valt att fullt ut uppdatera vår fjärdebil och i den placera en rutinerad hårding som Thed Björk.

Thed Björk och Tommy Kristoffersson har jobbat ihop tidigare. Bland annat 2006 då Björk vann mästerskapet för Kristoffersons team.

– Fredrik Ekblom hjälpte mig till titeln den gången och jag bjuder gärna igen, säger Thed som är väl medveten om vilken roll han kommer att ha i de båda finalracen.

– Jag ska ta poäng från huvudkonkurrenterna. Det är det enda som gäller. Jag är väldigt laddad inför uppgiften.

Thed kör i år Camaro Cup och toppar tabellen överlägset inför finalen.

Redan på fredag genomför Team Biogas.se ett extra heldagstest där Björk kommer att köra den biogasdrivna Sciroccon på Mantorp Park. På plats finns då också Fredrik Ekblom, Patrik Olsson och Johan Kristoffersson i sina respektive bilar.

Team biogas.se lämnar inget åt slumpen i sin strävan att ta guld. Nu är det högsta växel som gäller ända fram till finalen. Eller som teamchefen uttrycker det ”All in och Flat out!”