Chevrolet och Rydell maximerar

Med anledning av den mästerskapsavgörande STCC-finalen på Mantorp Park nästa helg genomförde Chevrolet Motorsport Sweden under torsdagen ett extrainsatt test på den östgötska banan. Titelaspiranten Rickard Rydell svarade för körningen i teamets för dagen enda Chevrolet Cruze, när han tillsammans med raceingenjören Jonas Jarlmark bland annat arbetade sig igenom ett flertal kvalsimuleringar för att komma så väl förberedd som möjligt till finaltävlingarna. 

Testet gav också Rydell chansen att utvärdera hur den tekniska utveckling som ägt rum under sommaren påverkat bilens egenskaper på Mantorp Park, där teamet inte kört sedan STCC-helgen i våras.

Rydell går in i finalen om en dryg vecka bara två poäng bakom mästerskapsledande Fredrik Ekblom.

– Vi måste förbereda oss på alla sätt vi kan inför tävlingarna nästa vecka, och eftersom att vi inte har kört på Mantorp Park sedan i våras fanns det många frågor vi behövde få svar på innan finalen. Vi har kunnat jobba oss igenom tre kvalsimuleringar och har fått en uppfattning om hur utvecklingen under sommaren har påverkat bilen här på Mantorp, säger Rydell. Vi har förberett oss så bra vi bara kan göra inom begränsningarna för de resurser vi har, men det kommer att bli stenhårt i finalen. Team biogas.se kommer att ha fyra bilar på startlinjen och testar i sin tur här i morgon, så vi är väl medvetna om att vi måste prestera på den absoluta toppen av vår förmåga för att vinna titeln.

Rickard Rydells raceingenjör Jonas Jarlmark var nöjd efter testet.

– Allt har fungerat väldigt bra idag. Vi körde inte så mycket i kilometer räknat, men kvaliteten på den information vi fick ut från dagen har varit hög. Den stora fördelen med att jobba tillsammans med Rickard är att man alltid får oerhört exakta svar och precis feedback, vilket innebär att man inte behöver ödsla någon tid på onödiga missförstånd