STCC och Mantorp Park skriver femårsavtal

STCC AB och Mantorp Park Events AB har skrivit avtal gällande tävlingsarrangemang för den kommande femårsperioden.

– Vi ser fram emot att kunna fortsätta det goda samarbete vi har haft med Mantorp Park genom åren, säger Bob Huzell, VD för STCC AB. Nu skapar vi förutsättningar för att ta nästa steg i utvecklingen tillsammans.

Första tävlingen under det nya avtalet blir STCC-premiären 2012.

– Vi har haft ett mycket långt och positivt samarbete med STCC och det känns kul att kunna fortsätta detta. Nästa år rivstartar vi säsongen med premiärtävlingen, och kommer även arrangera en andra deltävling under sommaren, med ett nytt spännande tema, säger Fredrik Ström, platschef på Mantorp Park.

Mantorp Parks samarbetspartner, motorklubben Scandia, ser också positivt på det nya avtalet.

– Det gläder oss att Mantorp Park förlänger sitt avtal med STCC. Vi har haft ett mycket bra samarbete under många år, och vi känner oss delaktiga i den positiva utveckling som STCC haft, med bland annat säkerhetsarbetet under tävlingarna, säger Max Lundgren, säkerhetschef och styrelsemedlem i MK Scandia. Det är ett arbete vi gärna fortsätter och ser fram emot!

I år körs STCC Grande Finale traditionsenligt på Mantorp Park – nästa säsong står Solvalla som värd för finalracet, men därefter återvänder evenemanget till Mantorp Park igen.

– Under nästa år kommer vi att utveckla ett nytt finalkoncept tillsammans med Mantorp Park inför framtiden, säger Huzell, När det är klart kommer Grande Finale att återvända till klassisk svensk motormark.

Nästa helg, den 23-24 september körs årets STCC-final på Mantorp Park.