Historiskt jämn final väntar på Mantorp Park

Aldrig tidigare i Porsche Carrera Cup Scandinavias historia har det varit så jämnt om titeln som säsongen 2011. Inför helgens final på Mantorp Park skiljer det endast två poäng mellan titelrivaler Robin Rudholm och Johan Kristoffersson.

Rudholm tog över mästerskapsledningen efter sin dubbelseger på Karlskoga i augusti, Kristoffersson svarade på Knutstorp för två veckor sedan, även han med en dubbelseger, och reducerade avståndet till två poäng.

Båda förare har plockat varsin dubbelseger hittills i år och senast Carrera Cup tävlade på Mantorp Park tog Rudholm sin första dubbel, något som pekar på en viss fördel för Xlander Racing-föraren inför helgen. Å andra sidan genomförde Kristoffersson ett förberedande test i förra veckan på Mantorp Park, till skillnad mot sin konkurrent.

Tre förare slåss om bronsplatsen i mästerskapet: Linus Ohlsson, Roar Lindland och Oscar Palm. Ohlsson befäste tredjeplatsen efter Knutstorp med dubbla pallplatser och ökade avståndet till Lindland och Palm. Lindland ligger 17 poäng efter Ohlsson och Palm ligger 48 poäng bakom med 60 poäng kvar att tävla om.

I teammästerskapet är det ännu jämnare med Kristoffersson Motorsport i ledning på 173 poäng och Xlander Racing på andraplatsen med 172 poäng. Som pris för teamtiteln väntar fri startavgift till Porsche Carrera Cup 2012 till ett värde av 100 000 kronor.