Appelqvist till start i DMS

Danielsson Motorsport (DMS) kan glädjande nog idag berätta att en ”ny” talang tar plats bakom ratten i en av teamets STCC-bilar, Robin Appelqvist 20 år från Uppsala. Robin är inte ny i STCC med snart två säsonger bakom sig i STCC men för DMS blir det en ny bekantskap. 

DMS teamchef Daniel Edlund.

– Verkligen kul att Robin är med oss för finalen! Både jag och Alx har följt Robin under hans tid i såväl JTCC som STCC och vi är övertygade att han besitter stor talang. Den sista tiden har han haft en hel del otur med materialet och att han nu tagit beslutet med Alx att köra vår bil skulle kunna vara början på ett längre samarbete.

Alx Danielsson är förare och förarcoach i DMS men har även kontakten med svensk motorsport.

– Jag och Robin har känt varann länge nu och efter Falkenbergstävlingen pratade vi om vår framtid och denna idé växte fram. Robin gjorde en enklare provkörning i vår bil i början av augusti och efter det har vi båda jobbat för att omvandla idén till verklighet. Jag tycker det ska bli mycket spännande att se vad Robin kan prestera i en av våra bilar, samtidigt som man måste komma ihåg att den är väldigt olik den Alfa Romeo han kör annars samt att konkurrensen är stenhård i finalen!

Robin Appelqvist hoppas på en bra avslutning av årets säsong.

– Efter det test jag gjorde på Mantorp Park för en tid sedan så har jag känt att jag vill ge mig själv chansen i en lite nyare bil. Jag åkte över en sekund fortare i DMS SEAT än jag någonsin gjort i min egen bil. Det var på gamla däck och setup samt drevning för Falkenberg! Det är svårt att inte ha höga förväntningar på den kommande finalhelgen. Jag tävlar forsatt i Semcon Cup, som är STCCs privatförarcup, och siktar minst på pallplats på Mantorp Park!

Grande Finale går av stapeln på Mantorp Park strax söder om Linköping nu på fredag och lördag 23-24/9. DMS slåss även om mästerskapstiteln i JTCC med Kim Andersson som för närvarande leder med 7 poäng.