DMS i ledning med Kim Andersson i JTCC

Danielsson Motorsport (DMS) ligger inför Mantorp Grande Finale etta i tabellen med med 16-åriga Kim Andersson. Daniel Arlbring 15 år som är seriens yngsta förare ligger på åttonde plats. Planeringen för 2012 är redan i full gång och för närvarande planeras en storsatsning i Clio Cup med plats för fyra bilar att jämföra med dagens två SEAT Leon i JTCC. 

DMS teamchef Daniel Edlund ser fram emot en positiv racehelg på Mantorp.

– Stor final med två täta race! Kim har ett försprång på sju poäng mot Erik och har fullt fokus på att få ett bra kval som sedan kan ge hög placering i första racet. Detta för att sedan kunna bevaka och förvalta race 2 för att bibehålla totaltsegern i JTCC. Det skulle vara ett bra bevis på den personliga utveckling som Kim gjort tillsammans med DMS, men det kommer bli tufft. Kim har hela 55 kg straffvikt för sina framgångar med sig i bilen. Det är betydligt mer än samtliga motståndare. Han kan som sämst bli tvåa i serien så här gäller det att satsa! Daniel har också haft en positiv utveckling i sin premiärsäsong, ligger åtta och har sjuan i sikte. I första hand handlar det nog om att nå ytterligare pallplatser eller varför inte säsongens första seger.  Det vore ett perfekt slut på DMS framgångsrika JTCC-karriär att ha två bilar på pallen i årets sista race. DMS tekniska support och mentorskap har varit en stor del i årets framgångar tillsammans med duktiga förare.

Alx Danielsson om JTCC och Clio Cup

– De år vi tävlat i JTCC har varit otroligt inspirerande, att följa de unga förare som varit hos DMS och se framgångar som vi haft. Vi har varit trea, tvåa och har stor förhoppning om att bli etta i år. Efter byggandet av våra två SEAT Leon JTCC-bilar har vi bedrivit konstant utveckling på dem och de har kontinuerligt varit i toppen av serien. Vi har haft fokus på att försöka lägga en bra grund för de i många fall extremt unga förare vi jobbat med. Det är viktigt att få en grund att bygga på, inte bara körmässigt på banan utan även hur man jobbar med professionella team när de sedan går vidare i karriären. Jag känner mig verkligen stolt för det vi presterat. Det ger oss ett stort självförtroende inför vår satsning på Clio Cup 2012. Vi har en bra bas som vi dessutom kommer att förstärka med vår ingenjör Gary Robertshaw som har arbetat med Clio Cup och vunnit den Brittiska Clio Cupen med samma version av bilen vi kommer att tävla med här i Sverige. Dessutom har jag själv ett nära samarbete med Renault sedan min tid i formelbilar från Renault. Vi kommer att starta arbetet med att kontraktera förare för 2012 direkt efter finalhelgen. De som har frågor och är intresserade är välkomna att kontakta mig.

Benny Strand Team Director DMS

– Vi ser avslutet på JTCC som en stor framgång och det stärker oss i de planer vi har för framtiden. Vi är i full gång och gör klart allt förarbete för en stor Clio Cup satsning och en uppgradering på de två STCC-bilar vi har till det nya reglementet. Att ha med Gary Robertshaw i teamet ger oss en styrka i både Clio Cup och STCC där Gary även har medverkat i arbetet med NGTC-anpassning till den exakt motsvarande SEAT-bilen i BTCC som bland annat vann senast på Knockhill. Vi kommer att återkomma med mer information om vår totala setup för 2012 när allt är klart.