Skandinavisk kamp i Camaro Cup på Mantorp Park

I samband med STCC-finalen på Mantorp Park i helgen kör även Camaro Cup sin ”Grande Finale”.

I år har Camaro Cup vuxit över de skandinaviska gränserna och nära 40 förare gör upp om mästerskapet denna helg. Det är deltagare från Norge, Sverige, Danmark med superstjärnan Jan Magnussen i spetsen samt fyra nya förare från grannlandet Finland som invaderar Mantorp i helgen.

Från Finland kommer bland annat den nykorade finske mästaren Jesse Krohn. Jesse som bara är 21 år gammal är redan en meriterad förare. Han har en bakgrund i gokart, Formel Ford samt Formel 3 och Formel Renault där han har tävlat internationellt i England, Italien, Tyskland bland annat.

2008 vann Krohn Formel Renault-mästerskapet i NEZ och blev också mästare i Estland och Finland.

Jesse Krohn som har kört hela finska Camaro-serien ser fram emot att få möta Jan Magnussen, Thed Björk Fredrik Ros med flera snabba förare från den Svenska serien.

– Det kommer att bli så enorm roligt att få möta detta enorma startfält med 40 bilar, säger Krohn.

 

”Gentlemen start your engines”