Alx Danielsson till start i STCC

Danielsson Motorsport (DMS) kan nu avslöja att Alx Danielsson, teamets grundare, kommer att ta plats bakom ratten på en av teamets SEAT Leon och kommer denna helg därmed bli teamkompis med unge Robin Appelqvist som kör teamets andra bil. Tack vare förra deltävlingen på Mantorp Park har Alx höga förhoppningar. 

DMS teamchef Daniel Edlund ser fram emot avslutningshelgen.

– Varje gång Alx sitter i bilen hoppas vi lite extra mycket. I skrivandets stund förbereder vi teamets alla fyra SEAT Leon i vårt garage här på Mantorp Park och känner även att vi därför även har lite fördel av hemmabana denna helg. I våras var Alx med och körde och hade pole position i race 2 efter en riktig kämparinsats från sista plats efter startincidenten i race 1. Han såg länge ut att gå mot en framskjuten placering i race 2 innan han tvingades bryta. Vi ska fortsatta nu där vi slutade sist!

Alx Danielsson är förarcoach i DMS och kör även inhopp i en av teamets STCC-bilar.

– Nu är jag taggad! Jag bedömer mina chanser som goda denna helg. Visserligen är konkurrensen absolut på topp men det är bara ännu mer inspirerande. 24 bilar på gridden och alla är väl förberedda. Jag gillar att slå ur underläge. Årets säsong har gått ut på att samla info och data samt bygga en stark personalstab för nästa år. Implementeringen av NGTC-reglementet som tillåter oss att köra med turbomotor nästa år kommer att ge mycket extra speed i bilen så kan vi hänga med bra denna helg så kommer det bekräfta våra förhoppningar att kunna gå för mästerskapsseger nästa år. Det ska även bli kul att kunna jobba med min vän Robin [Appelqvist] i helgen och förhoppningsvis kan vi tillsammans hitta ytterligare tiondelar från den setup vi körde i race 2 senast här på Mantorp som räckte till andra bästa varvtid i det loppet!

Grande Finale går av stapeln på Mantorp Park strax söder om Linköping nu på fredag och lördag 23-24/9. DMS slåss även om mästerskapstiteln i JTCC med Kim Andersson som för närvarande leder med 7 poäng.