Team Biogas.se kraftsamlar inför finalen

Två race kvar och 50 poäng att tävla om. Då kraftsamlar Team biogas.se med fyra bilar i STCC-finalen på Mantorp Park för att dels vinna teammästerskapet, dels backa upp mästerskapsledande Fredrik Ekblom.

I jakten på guld har trion Patrik Olsson, Johan Kristoffersson och extrainkallade Thed Björk en gemensam uppgift: skapa bästa möjliga förutsättningar för teamet och ta poäng från värsta konkurrenten.

STCC-finalen på Mantorp Park 23-24 september närmar sig med stormsteg. Teamen kraftsamlar, förarna drömmer om guld på nätterna och publiken står snart på tå vid entrégrindarna.

Det är nu det ska avgöras. Det är nu årets STCC-mästare ska koras. Stämningen går nästan att ta på. Den består av en blandning av entusiasm, glädje, förväntan och – fruktan. De med lite historiskt perspektiv vet att i en STCC-final på Mantorp Park kan allt, precis allt, hända.

Det är också därför Team biogas.se valt att jämte Patrik Olsson och Johan Kristoffersson engagera tidigare STCC-mästaren Thed Björk. Han ska köra en fjärde, Volkswagen Scirocco, i finalen.

– Vi åker till Mantorp Park med fokus på att göra ett bra jobb och ge Fredrik bästa möjliga förutsättningar. Vi ska försvara den ledning vi har när vi kommer dit. Vi har kapacitet att vinna mästerskapet, säger Tommy Kristoffersson, som i egenskap av teamchef varit med och vunnit STCC:s förarmästerskap fem gånger hittills.

Fredrik Ekblom välkomnar givetvis den hjälp som ställs till hans förfogande.

– Men samtidigt vet jag av erfarenhet att det inte är så himla lätt att bara komma in och hjälpa någon i de här sammanhangen, säger den trefaldige mästaren.

– Åtminstone inte inom ramen för de regler som gäller, tillägger han med anledning av startincidenten som kostade honom många värdefulla poäng på Ring Knutstorp senast.

Inför säsongens två sista race på lördag skiljer det två poäng mellan ledande Ekblom och tvåan Rickard Rydell.

– Jag har en bra magkänsla inför finalen. Mantorp Park är en bana som passar vår biogasdrivna Volkswagen Scirocco, vi genomförde ett lyckat test där i fredags och självklart känns det bra att Team biogas.se ställer upp med många bilar i sin strävan att matcha fram mig till guldet. Jag hyser stora förhoppningar om en lyckad avslutning på säsongen och ser verkligen fram emot att vi ska göra upp om det här nu, säger en samlad och fokuserad Ekblom.

Team biogas.se och Fredrik Ekblom slåss inte bara för guldet i förarmästerskapet på Mantorp Park i helgen. Med endast fyra poäng upp till förstaplatsen i teammästerskapet vill Tommy Kristofferssons gäng självklart även åt den titeln.

Dubbla guld! Vilken perfekt examen det skulle bli på Volkswagens och E.ON:s gemensamma treårsprojekt, som syftat till att göra klimatsmarta biogas till ett vinnarbränsle i svensk racings kungaklass.