Rydell krossade konkurrenterna i Q1 — Biogas fyra bilar i Q2

Rickard Rydell slog till med ett dräparvarv i Q1 och krossade konkurrenterna – 1.21.103 var den i särklass bästa tiden fram till ett par minuter kvar att köra. Rydell hade en halvsekund tillgodo på tvåan i det läget. Då slog Fredrik Ekblom till med näst bästa tid, en tid som i sin tur skulle visa sig vara dryga två tiondelar snabbare än trean, Rydells teamkompis Michel Nykjaer. 

Team Biogas.se lyckades få in sina tre övriga förare i Q2. Patrik Olsson blev fyra, Johan Kristoffersson sexa och Thed Björk snöt den viktiga åttondeplatsen framför näsan på Martin Öhlin.

En besviken Tommy Rustad lämnade depån med hängande huvud efter att ha kvalat in som elva. I mästerskapskampen får nu norrmannen sätta sitt hopp till att Ekblom och Rydell ställer till det för varandra i första heatet samtidigt som han kör upp sig till en bra startposition i det andra.

Klicka här för resultat!