Rudholm segrar när Kristoffersson bestraffas

Robin Rudholm segrade i finalhelgens första Porsche Carrera Cup Scandinavia-tävling och tog ett stort steg mot titeln då mästerskapsrival Johan Kristoffersson bestraffades för tjuvstart.
– Jag är mycket nöjd. Segern ger oss perfekt läge inför sista tävlingen, men det är aldrig klart förrän det är klart. Vi kommer att ladda fullt till målflagg i andra tävlingen, säger Rudholm.

Rudholm startade från pole och tog ledningen på första varvet. Kristoffersson verkade dock vara snabbare och satte hård press på Rudholm och tog sig förbi på andra varvet.
– De ropade på radion att Johan hade fått svartflagg, så jag släppte förbi honom och kunde sätta istället backa av bakom och sätta snabbaste varv som ger pole till andra tävlingen, säger Rudholm.

Tävlingsledningen bedömde att Kristoffersson hade rullat från sin startposition precis innan starten och bestraffade honom med en drive through som gjorde att han tappade från ledning till sista plats.
– Det här är justitiemord, det var absolut ingen tjuvstart, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för Kristoffersson Motorsport.

Kristoffersson lyckades sedan att köra upp sig till tionde plats och säkrade 11 poäng, något som håller titelfighten vid liv inför andra tävlingen. Rudholm leder med 21 poäng över Kristoffersson med 30 poäng kvar att köra om.
– Utan min bestraffning hade jag lett mästerskapet och vi hade fått göra upp om det på banan i sista tävlingen. Nu gick domaren in och spelade huvudrollen. Jag stod still när startögonblicket gick. Men vi får försöka vinna den andra tävlingen, säger Kristoffersson.

Philip Forsman tog hand om andraplatsen bakom Rudholm efter en hård kamp med Linus Ohlsson mot slutskedet av tävlingen.
– Jag är jättenöjd. Vi har fått ordning på bilen med inställningarna, så det fungerar bra, säger Forsman.

Ohlsson startade fyra men tappade två platser i starten. Xlander Racing-föraren lyckades sedan köra upp sig starkt, men kom inte om Forsman i slutet.
– Jag gjorde en urusel start och tappade stort. Men sedan lyckades jag köra upp mig och jag är mycket nöjd med tävlingen, säger Ohlsson.

Oscar Palm tog hand om fjärdeplatsen framför Daniel Haglöf och Roar Lindland. Mattias Stålknapp korsade mållinjen som sjunde man framför Lars-Bertil Rantzow och Niclas Olsson.

Till andra tävlingen startar Rudholm först, Kristoffersson tvåa, Ohlsson trea, Palm fyra och Patrik Skoog femma.