JTCC-titeln till Jonsson efter protest

Det är Erik Jonsson som är årets JTCC-mästare. Först utropades Kim Andersson, Danielsson Motorsport, som segrare i JTCC, men under kvällen behandlades en protest från Erik Jonssons team av domarna och efter att ärendet behandlats är det nu Erik Jonsson som står som segrare av mästerskapet. Protesten avsåg att Kim Anderssons SEAT saknade gummilister som skulle vara monterade enligt reglementet. 

Jonsson och Andersson har följts åt i mästerskapet under hela säsongen och kampen har varit hård. Under den sista halvan av säsongen har Andersson stadigt plockat fler poäng än Jonsson, och i det näst sista heatet tog han en andraplats – allt såg ut att vara upplagt för JTCC-titeln för Andersson. En fjärdeplats i det andra heatet var mer än nog för att säkra titeln, men när domarna biföll protesten gick mästerskapssegern istället till Jonsson.