Team Biogas.se går vidare med protest

Gårdagens STCC-final avslutades med en omdiskuterad händelse därRickard Rydell, Chevrolet, utsågs till mästare trots att Team Biogas lämnat in en protest eftersom man ansåg att Rydell begått ett regelbrott under tävlingen. 

Strax efter halva loppet rådde gulflagg efter en incident. I ett sådant läge är det inte tillåtet att göra några som helst omkörningar, detta av hänsyn till säkerhet för förare och funktionärer. När Team Biogas-förarenThed Björkupptäckte de blinkande gula lamporna vid sidan av banan slog han av på tempot – men strax efter blev han trots detta omkörd av bland andra Rydell.

Omkörningen bidrog till att Rydell kunde avancera i fältet och att han fick de extra poäng som behövdes för att besegra Biogas-föraren Fredrik Ekblom i mästerskapet. I ögonblicket före incidenten var Ekblom svensk mästare, med då gällande placeringar.

Omedelbart efter loppet lämnade Team Biogas.se, enligt gängse principer, in en protest mot incidenten. Protesten avslogs senare under lördagskvällen med hänvisning till att det inte fanns bilder som kunde styrka Thed Björks påstående.

–         Men vi har grävt grundligt i detta och det finns TV-bilder från loppet och vi vill att man går till botten med dem. Vi anlitade Thed för att köra finalloppet och har ingen anledning att betvivla hans uppgifter, eftersom han är en av STCC:s mest erfarna förare. sägerTommy Kristoffersson, teamchef i Biogas.se

–         Vi är sportsmän och har inga problem att acceptera att Rydell vinner titeln om han håller sig till de regler som finns. I det här fallet finns det en hel del som tyder på motsatsen och då ser vi ingen anledning till att vi inte ska överklaga tävlingsledningens beslut och låta Bilsportförbundet ta sig an ärendet, säger Kristoffersson och tillägger:

–         Det är ändå titeln i Sveriges mest prestigefyllda racingmästerskap som står på spel och då är de regler som finns extra viktiga när allt ska avgöras och för att det ska finnas ett förtroende för mästerskapet.